Scoreyteller -Lynk & Co - Referensprojekts Engineering - ALTEN Sweden

Scoreyteller -Lynk & Co

Lynk & Co

Spelupplevelse i bil

Lynk & Co är kända för sina progressiva idéer om mobilitet och bil-delande kom till ALTEN med en idé. Kan vi nyttja bildens digitala kapacitet för att förhöja bilresandet med klassiska lekar som Hitta längs vägen eller 21 frågor. Det kanske låter trivialt men med tanke på framförandet av bilen krävs en hög nivå av UX för att följa riktlinjerna kring distraktion men samtidigt skapa en värdefull upplevelse för användarna.

En stark duo från ALTENs designteam sattes för att tackla utmaningarna i projektet och ledde designarbetet med att balansera ett starkt visuellt UI och en bra automotive UX upplevelse. I nära samarbete med CEVTs utvecklarteam och backade av ALTENs designstudio skapades en digital spelupplevelse i bil.

Omfattning

UX & UI Design, Automotive

Leverabler

Användartest i bil, UX specifikationer, Hi-fi wireframes, UI animationer