ALTEN är med på Karriärföretagens topp 10-lista

Karriärföretag 2021
2021/05/21

Vi kan med stolthet idag berätta att vi är på Karriärföretagens topp 10-lista i kategorin “Civilingenjörer 1-2 år”. Sedan tidigare har ALTEN utsetts till “Karriärföretag 2021”, vilket vi är väldigt glada över! 

Karriärföretagen har via sitt studentnätverk under perioden mars-april 2021 genomfört en omröstning gällande studenternas val av framtida arbetsgivare genom att ställa frågan, “vilka är de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2021?”. Det här är Karriärföretagens topp 10-lista för Civilingenjörer 1-2 år:

1. Boliden
2. Assa Abloy
3. Consat
4. Trafikverket
5. Veidekke
6. DSV
7. Implema
8. ALTEN
9. LKAB
10. Autoliv

 

”Vi påbörjar resan tillsammans med studenterna under deras första studieår. Vi har ett väletablerat ambassadörsnätverk och tar stort ansvar när det gäller att förbereda studenterna för arbetslivet. Vi anstränger oss dagligen för att bygga hållbara relationer med studenterna och involvera dem i ALTENs vision och arbete framåt. Det är ett långsiktigt arbete och ett lagarbete från hela ALTEN, vilket gör att denna placering känns extra rolig. Vi är stolta att bygga starka relationer med universiteten, det är en prioriterad del av vårt arbete!”
Sahel Mir, Business Manager på ALTEN

Fredrik, Sahel och Izabella

Sahel i mitten tillsammans med kollegorna Fredrik och Izabella

 

Omröstningen

Det var totalt 2.057 studenter mellan 20–30 år som studerar en akademisk utbildning som deltagit i omröstningen i år. Dessa studenter var fördelade i följande kategorier: Civilingenjörsstudenter, Högskoleingenjörsstudenter, Ekonomistudenter, IT-studenter och juriststudenter.

“Det har varit en intressant omröstning för att få fram Topp 10 listan för studenter och vi kan se att studenterna intresserar sig både för välkända och trygga arbetsgivare, men även att studenterna är mer nyfikna på tillväxtbolag än tidigare. Studenterna ser ”ljuset i tunneln” för slutet av pandemin, som vi bedömer har påverkat studenternas val av framtida arbetsgivare
Patrik Wigton, ordförande i Karriärföretagen 

 

Karriärföretag 2021

Urvalsprocessen för att utses till att Karriärföretag består av tre steg: Grundkriterierna stäms av, expertpanelen granskar och sedan är det juryn som avgör. Grundkriterierna är följande: 

  • Minst 250 anställda och/eller en omsättning över 250 MSEK 
  • Personalchef finns i organisationen 
  • Löpande rekryteringsarbete 
  • ”Up & coming”, arbetsgivare som inte lever upp till samtliga grundkriterier, men som har utmärkt sig med sitt Employer Branding arbete under det senaste året ” 
Share

Du kanske också är intresserad av