Karriärföretag 2022 – för tredje året i rad

ALTEN är Karriärföretag 2022
2021/11/16

Det är med glädje i bröstet vi kan konstatera att ALTEN, för tredje året i rad, utses till Karriärföretag 2022. Kvaliteten på de arbetsgivare som tog sig vidare till sista steget i urvalet var avsevärt högre än tidigare, vilket gör oss extra stolta över beskedet.

Karriärföretagen är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för nyexaminerade studenter och för unga arbetstagare som redan har jobbat i några år. Syftet med att Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt employer branding-arbete. I främsta rummet för ALTENs strävan mot att vara en åtråvärd arbetsgivare ligger fokus på att erbjuda utveckling, möjligheter och gemenskap. Klicka här för att läsa mer om det vi kallar för ”ALTEN Culture”.

 

Juryns motivering

Såhär säger Karriärföretagen om ALTEN:

ALTEN har ett enastående teamwork bland sina medarbetare och det speglar deras utmärkta företagskultur. De tror på att växa tillsammans och med deras unika karriärmöjligheter möjliggör ALTEN detta. Det är en arbetsgivare med höga ambitioner där medarbetarna inspirerar varandra. Vi ser även att ALTEN engagerar sig mycket i hållbarhet- och jämställdhetsfrågor som gör skillnad. ALTEN har skapat en spännande arbetsplats som medarbetarna kan känna stolthet över. 

 

Om urvalet

Samtliga organisationer och företag i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Urvalsprocessen syftar till att säkerställa att ett högkvalitativt employer branding-arbete bedrivs. Initialt behöver kandidaten nå upp till ett antal grundkriterier och granskas sedan av en expertpanel som betygsätter:

  • Organisationens karriärsidor: information, kvalitet och dynamik
  • Närvaron och kvaliteten i sociala och andra digitala medier
  • Aktiviteterna gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
  • Attraktiviteten som arbetsgivare i externa mätningar

 

Klicka här för att läsa mer.

Share

Du kanske också är intresserad av