Intervju med Tine Kliim Nydahl – Laboratorieingenjören som bytte Danmark mot Göteborg

2021/07/05

Tine arbetar som laboratorieingenjör på ALTENSedan 1,5 år tillbaka bor hon i Göteborg tillsammans med sin sambo och deras tvåårige son. Tine berättar bl.a om varför uppdraget på Wellspect Healthcare passade henne perfekt och vad hon skulle göra om hon tog ledigt sex månader

Vem är du Tine?
– Jag lever tillsammans med min kille och vår tvåårige son i Mölnlycke. Vi väntar faktiskt just nu tillökning till familjen, en lillasyster om några månader. Jag kommer ursprungligen från Danmark, men är bosatt i Sverige sedan 1,5 år tillbaka.  

Varför flyttade ni till Sverige?
– Min kille blev erbjuden sitt drömjobb, så vi tänkte…varför inte ett litet svenskt äventyr?! 

Vad är den största skillnaden mellan Danmark och Sverige?
– Naturen, helt klart! Speciellt så älskar jag den svenska skärgården. Vi tillbringar mycket ledig tid ute i den fantastiska naturen som västkusten har att erbjuda. 

Vad arbetar du med på ALTEN?
– Jag arbetar som laboratorieingenjör i avdelningen “Quality Control Laboratories and Sterilization” på företaget Wellspect Healthcare. Vårt ansvar i gruppen är att se till att de mikrobiologiska föroreningsnivåerna i produktionsanläggningarna och på produkterna hålls under de angivna gränserna. 

Vad är din bakgrund, hur kommer det sig att du arbetar som just laboratorieingenjör?
– Jag har en magisterexamen i farmaceutisk design och teknik. Mina största yrkesintressen ligger inom områdena mikrobiologi och infektionssjukdomar. Jag gillar även att arbeta i labbet, så det här uppdraget är en perfekt kombination! 

En typiskt dag på ditt uppdrag, hur kan en sådan dag se ut?
– I vår grupp har vi ett roterande schema, vilket innebär att vi bara arbetar med ett ansvarsområde under en vecka i taget. Det betyder att jag kan vara ansvarig för antingen bioburden analys av produkter (katetrar), bioburden analys av media, övervakning i renrum, resultatläsning eller endotoxin-analyser. Vanligtvis använder jag cirka 50-60% av min tid på dessa “rutinuppgifter” medan resten av min tid används på olika projekt. 

Vad är den största utmaningen i ditt uppdrag?
– Den största utmaningen i mitt projekt är när vi ser mikrobiologiska utbrott. Det innebär mycket extraarbete med att analysera extra prover. Men det är också den mest spännande delen av jobbet eftersom vi då får gå samman med våra detektiv-färdigheter och försöka ta reda på varför, var och hur föroreningen har inträffat. 

Berätta något som du är lite extra stolt över i ditt yrkesverksamma liv?
– Jag är stolt över att arbeta på ett företag som gör stor skillnad för många människors vardag. Många människor runt om i världen är beroende av de produkter som produceras av Wellspect Healthcare varje dag. Medan många företag har stängt sin produktion under kortare eller längre perioder under Covid-19-pandemin så har Wellspect Healthcare haft sin produktion igång hela tiden, för att människors behov av katetrar slutar inte. 

Till sist, om du skulle ta sex månaders ledighet från uppdraget, hur skulle du då spendera den tiden?
– Jag skulle definitivt resa med min familj! Kanske en resa till Sydamerika, där vi skulle utforska forntida ruiner, olika kulturer, vandra i bergen i Patagonien…listan kan bli lång! 

Tine tillsammans med sin son ute och upptäcker västkustens skärgård

Tine tillsammans med sin son ute och upptäcker västkustens skärgård

 

Vi önskar Tine stort lycka till med tillökningen i familjen!  

 

Nyfiken på att veta mer om hur ALTEN arbetar inom Life Science?
Mer om Life Science

Share

Du kanske också är intresserad av