Från studentambassadör till mekanikkonstruktör

2020/08/25

Från kontorsassistent och studentambassadör till mekanikkonstruktör – Lär känna Linnéa, Civilingenjör inom produktion och produktdesign

För häst- och hundälskande Linnéa Forsgård blev ingenjörsyrket tidigt intressant, då hon förutom djur alltid haft ett intresse av matte och teknik. Hennes första möte med ALTEN var när hon avslutat högskoleingenjörsstudierna och då befann sig i valet och kvalet om hon skulle läsa vidare till civilingenjör eller börja arbeta direkt. Hon beslöt sig för att studera vidare till civilingenjör inom produktion och produktdesign och började arbeta på ALTEN som kontorsassistent och studentambassadör under studietiden. Efter examen i juni 2020 började hon istället som konsult och fick direkt uppdrag som mekanikkonstruktör med inslag av elektronik på ABB Robotics i Västerås.

 

Vilket var ditt första intryck av ALTEN?

Jag hade hört en del om ALTEN under min studietid och blev då tipsad av en annan student att söka mig till ALTEN. Mitt första intryck var att företaget är välkomnande och nytänkande. Jag fick känslan av att medarbetarna var viktiga då det fanns ett starkt fokus på att jag som medarbetare skulle trivas på ALTEN, vilket gjorde mig mer nyfiken. Detta kan jag bara hålla med om idag, det första intrycket stämde verkligen!

Vad uppskattar du mest med att arbeta som konsult på ALTEN?

Dels trivs jag bra med cheferna och alla andra medarbetare, man blir lätt en i gänget här. En annan sak jag uppskattar väldigt mycket är att det finns så många olika engagemang utöver konsultjobbet, till exempel har jag engagerat mig i University Responsible och Women@ALTEN som är ett internt nätverk som samlar oss kvinnor för att umgås och utbyta erfarenheter.

Vad är roligast med ditt jobb?

Att det är så varierande! Det är alltid roligt att gå till jobbet. Jag älskar att jobba i CAD vilket jag har fått göra en del, men det finns också massor med andra spännande arbetsuppgifter som gör det varierande och kul.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag älskar att vara utomhus så det är där ni hittar mig. Jag promenerar väldigt mycket med min hund, så antingen gör jag det eller så tränar jag apportering med honom. Om jag inte är på promenader eller träning med honom är jag också en del i stallet (och då är såklart hunden med också!).

 

Linnéa Forsgård
Nuvarande uppdrag: Mekanikkonstruktör på ABB Robotics i Västerås
Utbildning: Civilingenjörsprogrammet inom produktion och produktdesign på Mälardalens Högskola
Arbetat på ALTEN sedan: 2018

Share