ALTEN är en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige!

2021/09/21

Det är med glädje och stolthet som vi kan berätta att vi finns med på YPAI 2021 (Young Professional Attraction Index). ALTEN återfinns på plats nummer 57 av 100, omringad av företag som vi både imponeras och inspireras av. En härlig start på hösten! 

– Det är jätteroligt att få ett tydligt bevis på att ALTEN uppfattas som en attraktiv arbetsgivare av Young Professionals! Det är ett kvitto på att vi, alla anställda tillsammans aktivt arbetar för ALTENs framgång och varumärke. Vår verksamhet bygger på människor och det känns naturligtvis väldigt glädjande att våra potentiella medarbetare upplever oss som en trygg och utvecklande arbetsplats. Vi vill vara first partner of choice och detta är en bra indikation på att vi är på rätt väg!
Anneli Westermark, Team Lead för avdelningen Talent Acquisition på ALTEN Sverige.

 

Baserat på rykte, framgång och intresse för arbetsgivaren

I undersökningen deltog 5158 respondenter och det som mäts är arbetsgivares attraktivitet. Måttet är baserat på deras rykte, framgång och hur gärna Young Professionals vill arbeta hos arbetsgivaren. Tre tydliga punkter som återkom i undersökningen som viktiga för Young Professionals är:  

  • Starka varumärken: Starka varumärken inger en känsla av stabilitet och i kristider vänder sig jobbsökare till mer stabila företag, vilka IKEA, Spotify och Google är tydliga exempel på. 
  • Employer branding: Employer branding är ett ”must-have”, inte ett ”nice-to-have.” Svenska arbetsgivare som kontinuerligt har investerat i och arbetat med sitt varumärke har märkt positiv skillnad det senaste året, särskilt de med fokus på miljön.
  • Ett tydligt syfte: Young professionals vill att deras arbete ska ha ett tydligt syfte. De vill vara med och göra skillnad, vilket är en förklaring till varför företag som arbetar med medicinteknik och elbilar är attraktiva arbetsgivare i Sverige.

 

Topplistan 2021

Arbetsgivarna i undersökningen kommer från en separat förstudie i vilken respondenterna, med deras egna ord, beskrivit vilka arbetsgivare de helst skulle vilja jobba hos. De 100 mest återkommande arbetsgivarna bland fritextsvaren bildar årets lista. Sveriges mest attraktiva arbetsgivare är IKEA. Möbelföretaget petar ner Google som har toppat listan i flera år. Årets nykomling är Avanza som har tagit sig in på tio i topp-listan som enda bank. 

Topplistan 2021: 
1. IKEA
2. Spotify
3. Google
4.
Microsoft
5. Apple
6.
Essity
7.
Tesla
8.
ICA Gruppen
9.
Volvo Cars
10.
Avanza
 

För att se hela listan och läsa mer om undersökningen, besök: www.ypai.se

 

Academic Work samarbetar med Kantar SIfo
YPAI produceras av Academic Work i samarbete med Kantar Sifo, världens ledande byrå för marknadsundersökningar. Kantar Sifo har mångårig erfarenhet av studier inom olika intressegrupper, för både allmänheten och företag. 

Share

Du kanske också är intresserad av