Intervju med Jonas Holmström: “Att arbeta i Skellefteå innebär bl.a en nära relation till mina kollegor och ljusa långa sommardagar!”

2021/07/23

Jonas Holmström är en av ALTENS medarbetare som bytt kontor inom Sverige. Nu har han återvänt till sina rötter och arbetar numera från kontoret i Skellefteå. För Jonas innebär det bl.a att han haft möjligheten att lära känna sina kollegor väldigt bra och närheten till en omväxlande miljö.

Hej Jonas! Vad arbetar du som på ALTEN?

– Jag är Senior Consultant inom Mechanical EngineeringJust nu är jag på ett uppdrag där jag konstruerar sågverksmaskiner åt ett företag. 

 

Varför började du arbeta på ALTEN?

– Jag började på ALTEN för att arbetet som konsult tilltalade mig. Det är intressant med varierande uppdrag och utmanande arbetsuppgifter. Långt innan mina ingenjörsstudier så arbetade jag faktiskt på ett sågverk. Det är intressant att se hur maskinerna har utvecklats och hur mycket snabbare processen från timmer till sågat virke är i dagens träindustri. 

 

Vilken stad/kontor utgår du från?

– Jag utgår från ALTENS kontor i Skellefteå och jobbar mestadels mot företag i närområdet. Men det märks att pandemin har öppnat dörrarna för mer distansarbete, vilket jag tror kan generera i nya uppdrag som inte behöver den lokala anknytningen. Det ser jag som positivt, inte minst att fler personer väljer att arbeta från andra städer än storstäderna. 

 

Vad är fördelarna med att arbeta i de norra delarna av vårt avlånga land?

– Ljuset på sommaren och närheten till omväxlande natur. Vintern kan kännas lite väl lång ibland med sju månader av snö. Men den “riktiga” vintern innebär också bra möjligheter till vintersport och bara en kort period av grå snöslask.

 

Finns det några utmaningar med att arbeta i de norra delarna av vårt avlånga land?

– Det är ingen större skillnad. Den största skillnaden är att arbeta på ett mindre kontor vilket gör att jag har lärt känna mina medarbetare väldigt bra. Jag har arbetat från andra ALTEN-kontor i Sverige innan och det är väldigt positivt att vi har en möjlighet att röra på oss mellan kontoren!

 

Vad är det roligaste i ditt jobb?

– Det som jag tycker är roligast är variationen av uppdrag och bra kollegor. På mitt tidigare uppdrag var jag delaktig i utvecklingen av sensorer inom Automotive, vilket är exempelvis något helt annat än det jag gör på nuvarande uppdraget. 

 

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag tycker om att vistas i naturen. Det blir bl.a. en tur till fjällen under semesternVi planerar att åka bil till Abisko och tälta där. Det går också att åka tåg dit, turiststationen ligger en kort promenad från tågstationen. Ett resmål som ligger närmare Skellefteå är Storforsen, där finns det hotell med spa men även camping-möjligheter, det går att bada i anslutning till forsen. Ett sommartips till dig som ska besöka Norrland i sommar!

 

“Gemenskap” är ett ledord/viktig del på ALTEN – vad betyder/innebär gemenskap för dig?

– Att ha en bra relation till mina kollegor och känna att jag kan vara delaktig i hur kontoret utvecklas på flera plan. Vi har haft en del aktiviteter utanför arbetstid också tillsammans, som att spela padel och strax innan pandemin så blev det en gemensam cykeltur runt Skellefteå med hembesök hos olika arbetskamrater som avslutades med en grillkväll. Ett kul koncept! 

 

Hur ser du på möjligheterna att utvecklas inom ALTEN?

– Det finns goda möjligheter att utvecklas inom ALTEN och vi har en bra process för att följa upp det som sägs och beslutas vid karriärsamtal. Det ser jag som något mycket positivt! 

 

Vad är det viktigaste på en arbetsplats och uppdrag för dig?

– Jag tycker att det är viktigt att uppdraget är intressant på något sätt. Det kan vara att planera tester som måste göras för verifiering eller att utveckla en ny produktdesign. Det är för mig viktigt att jag har en överblick av produkten och att det finns ett tydlig mål- och kravbild.

Share

Du kanske också är intresserad av