Ett (ALTEN) äventyr genom Europa

Adventure through Europe
2022/06/07

Känner du precis som Mohamed att det är dags för ett nytt äventyr? Om allt går som planerat kommer Mohamed Zaki, Senior Software Architecture på ALTEN påbörja en cykelresa genom Europa i slutet av sommaren. Läs mer om Mohameds spännande planer!

Hur kom du på den här idén?

– Förra sommaren gjorde jag min första längre resa med en vän. Vi cyklade i de norra delarna av Sverige, fortsatte till Finland, ner till den finska skärgården via Åland och tillbaka till Sverige. Det var under den tiden som jag fick idén om att utforska vidare. Jag vill åka till fler platser som jag ännu inte har besökt!

Mohamed planerar att se så många länder som möjligt under sin semester och njuta av fina vyer, historiska platser och fridfull natur. Resan är planerad att pågå i högst två månader, med utrymme för ändringar. Även om rutten är något flexibel har Mohamed en klar uppfattning om vad han vill göra: Han vill utöka den tidigare resan och besöka länder som Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Danmark.

– Resan är planerad så att jag kan bjuda in människor som inte har cyklat tidigare eller som inte har gjort några långa cykelresor. Den väninna jag åkte med förra gången hade inte cyklat särskilt mycket och trodde inte heller att hon skulle kunna göra det, men det gick väldigt bra. Även om cykling uppenbarligen är en stor del av resan handlar det inte bara om det. Det handlar lika mycket om att njuta av själva resan och att få se många nya platser.

– Planen är att använda mountainbike och bara se platser utan alltför stor ansträngning eller extrema antal kilometer per dag. Jag har inte heller gjort en så här lång resa tidigare, så det kommer att bli ett äventyr.

 

”Att ha någon med sig gör allting så mycket roligare och
man känner sig säkrare när man är borta”.

 

Med passion för cykling

Ända sedan han var liten har Mohamed haft en passion för cykling. Men någonstans kom livet i vägen och under många år slutade han. Det var inte förrän för ungefär fyra år sedan som han återfann barndomens passion.

Vad kommer att vara den största utmaningen med den här resan?

– Att balansera planeringen med att behöva anpassa sig till tidpunkter och yttre faktorer. Men det är också en rolig del av äventyret!

Förutom din cykel – vad kommer att vara det viktigaste du tar med dig på din resa?

– Haha, det är svårt att ange en sak. Självklart behöver vi tält och madrasser, men också powerbanks för att kunna ha internet och leta efter campingplatser osv.

– Men det är inte sakerna som är viktigast – det är att ha någon att dela denna resa med. Det gör allting så mycket roligare och man känner sig säkrare när man är borta.

Ser du fram emot att göra något särskilt?

– Det jag tycker mest om är att man får se så många platser på nära håll, särskilt naturen. Så att kunna njuta av vackra sjöutsikter och lugnande skogar är något som jag verkligen värnar om och hoppas få mycket av under den här resan.

 

Är du intresserad av att följa med Mohamed på resan?

Är du också ute efter ett äventyr i sommar, tycker om att cykla eller är ute efter en utmaning? Då kan du följa med Mohamed på en resa som du garanterat kommer att minnas. Om du har frågor om resan är du mer än välkommen att kontakta Mohamed på mohamed.zaki@alten.se.

– Jag tror inte att det blir så svårt som det kan låta. Som jag ser det behöver du bara vara en person som gillar äventyr och att prova nya saker. Jag skulle bli glad om jag fick sällskap på detta äventyr!

Share

Du kanske också är intresserad av