Apputveckling för fordon - ALTEN Sweden

Apputveckling för fordon med hjälp av agil metodik

Applications For Vehicles

Apputveckling för fordon med hjälp av agil metodik 

ALTEN i Sverige har utvecklat och implementerat en multifunktionell applikation för en internationell leverantör av bussar. Applikationen kontrollerar funktioner i fordonet såsom belysning, luftkonditionering, dörrar, förarlarm och flera varningssystem. ALTEN-teamet består av ett flera ingenjörer i olika roller såsom scrum masters, produktägare och utvecklare.  

Projektet som ALTEN bidrar i syftar till att förbättra användarupplevelsen när det gäller hanteringen av viktiga fordonsfunktioner för bussförarna. Det är avgörande för att förbättra deras arbetsmiljö och att de fokuserar på det som är viktigt – att framföra bussen på ett säkert sätt. Teamet har därför genomfört löpande workshops för att bedöma behoven på bästa möjliga sätt och hitta de mest optimala lösningarna i varje situation. Arbetet utförs med agila arbetssätt och metoder enligt SAFe, vilket ökar effektiviteten och optimerar arbetet såväl som den interna organiseringen. Teamet har kunnat prioritera och hantera uppgifterna i samarbete med kollegor som arbetar både på produktionsanläggningen och ute på fältet. 

ALTEN bidrar med att: 

  • Utveckla och implementera multifunktionella applikationer 
  • Skapa och underhålla backlog 
  • Definiera innehållet, planera releaseprocessen och genomföra sprinten 
  • Etablera arbetsprocessen för att öka prestationen 
  • Utveckla och testa i Simulink, Python och Embedded C 


 

Vill du arbeta inom fordon? Spana in våra lediga jobb.