ALTEN i Linköping växer så det knakar - ALTEN Sweden

ALTEN i Linköping växer så det knakar

Det är stora saker på gång hos ALTEN i Linköping – men vad är hemligheten bakom deras tillväxt? Vi besökte vårt tredje största kontor för att höra mer om hur de arbetar för att motverka växtvärk och för att skapa en inspirerande arbetsplats.

Det tredje största ALTEN-kontoret i Sverige

Det surrar i Linköping. Och då menar vi inte sommarens gul-och svartrandiga getinginvasion som dröjer sig kvar in på höstkanten. Det surrar för att aktiviteten på ALTENs kontor i Linköping är så pass hög – kanske högre än någonsin tidigare.

— Vi har den stora förmånen att få välkomna 36 nya kollegor efter semestrarna, så just nu är vi mitt uppe i att introducera och få alla redo för nya utmaningar. Alla ser fram emot en spännande höst och tredje kvartal, särskilt eftersom den senare delen av sommaren tyvärr regnade bort, säger Sebastian Cavalli-Björkman, CBM och platschef på ALTEN i Linköping.

”Vi tror att samarbete med våra ALTEN-kollegor är den bästa vägen framåt.”

Sebastian Cavalli-Björkman, CBM & Site Manager på ALTEN i Linköping.

Linköping är det tredje största ALTEN-kontoret i Sverige, efter Stockholm och Göteborg. I slutet av 2022 var de tvungna att flytta till större lokaler för att matcha sin synes ständigt växande personalstyrka. Sebastian har sett utvecklingen på nära håll sedan han började som Business Manager 2015. Idag kan han titulera sig CBM och blev nyligen utsedd till Site Manager för hela Linköpingskontoret – en utmärkelse han delar med sina kollegor.

— Först och främst är jag ödmjuk inför utmaningen. När jag började på ALTEN 2015 hade Linköping cirka 60 medarbetare. Nu har vi precis nått 150 medarbetare på plats med målet att bygga ett ännu större kontor som erbjuder fler uppdrag, med nya kunder och på nya platser.

— Vi skulle inte ha kunnat genomföra den här kontinuerliga tillväxten av människor och möjligheter utan vårt fantastiska team av chefer och kollegor. Varje dag erbjuder något nytt och spännande att fördjupa sig i vare sig det handlar om att träffa nya kunder, fortsätta att jobba med av våra befintliga projekt eller bara äta lunch med de fantastiska människor vi har runt oss. Det är det som gör allt värt det.

Den hemliga ingrediensen: Dåliga pappa-skämt

Vad tror du ligger bakom dina och Linköpings prestationer?

— Jag citerar en av våra chefer med något han brukar säga under våra introduktioner – ”vi gör affärer och arbetar på ett sätt som gör att vi ska kunna sova gott”. Det innebär att vi arbetar efter våra kärnvärden, ser till helhetsbilden och är rättvisa mot alla kollegor och kunder. Att vara ärlig mot sig själv och det team man arbetar med är alltid bäst i slutändan.

— Vi har också en bra blandning av personligheter i vår lokala ledningsgrupp. Somliga av oss gillar att springa fort och andra hjälper till att ta ett steg tillbaka och fråga ”gör vi detta på så bra sätt som vi bara kan?”. En annan anledning kan också vara de många skratten, våra otroliga (läs: otroligt dåliga) pappa-skämt och vår välkomnande atmosfär där många lösningar är, som vi brukar uttrycka det, ”bara en fråga bort”.

”En viktig egenskap för alla ledare och chefer är att inte ta sig själv på för stort allvar”

Vilka intressanta möjligheter och uppdrag erbjuder ni för närvarande?

— Vi finns massor: Vi har team som utvecklar produkter som färdas i Mach 2, kollegor som utformar fartyg som går 200 meter under havsytan och människor som designar produkter som hjälper husägare med deras energisystem, bara för att nämna några.

— Andra exempel är att utveckla systemlösningar för adaptiv fordonsladdning, självkörande inbyggda mjukvarulösningar för fordonsindustrin, eller att testa hydraulik på de lokala gårdarna. Jag är stolt över att kunna säga att vårt erbjudande är väldigt brett.

Sebastian Cavalli-Björkman

Sebastians väg till gott ledarskap

Som du kanske har märkt vid det här laget är det den grundläggande tron på den kollektiva kraften i att arbeta tillsammans som genomsyrar arbetskulturen i Linköping. Det är också den grund som Sebastian baserar sitt ledarskap på, och han inspirerar dem omkring sig att göra detsamma.

— Vi tror på en transparent och platt kommunikationsnivå, vilket innebär att våra dörrar alltid är öppna. Som team tror vi starkt på begreppet under-promise – over-deliver. Att göra rätt för sig och hjälpa varandra är ett mantra för oss. Jag tror också att en viktig egenskap för alla ledare och chefer är att inte ta sig själv på för stort allvar.

”Varje dag erbjuder något nytt och spännande att fördjupa sig i vare sig det handlar om att träffa nya kunder, fortsätta att jobba med av våra befintliga projekt eller bara äta lunch med de fantastiska människor vi har runt oss. Det är det som gör allt värt det.”

Vad är ditt och Linköpings fokus framåt?

— Som jag sa tidigare är vi mitt uppe i onboardingen av våra nya kollegor och chefer. Kunderna har också vaknat upp efter semestern, så det är tillbaka till att ha en hög aktivitet för att se vilken typ av projekt som finns bakom krönet. Vi ser en fortsatt hög efterfrågan på våra kompetenser och vi försöker aktivt skapa fler möjligheter till arbetspaket, både här i Linköping och tillsammans med våra andra kontor i Sverige. Vi tror att samarbete med våra ALTEN-kollegor är den bästa vägen framåt.

Och det verkar som om vi gör bäst i att vänja oss vid vad vi ser från Linköping – de har föga förvånande inga planer på att sakta ned.

— Vi flyttade till vårt nya kontor med visionen om fler interna projekt, bättre utrymmen för våra kollegor och för att starta något nytt inför 2023. Efter semestern inser vi att vi redan har vuxit ur det nya kontoret – vi har inte ens varit här i ett år ännu! Så det är mycket som händer och vi letar efter ännu fler kollegor till våra team, vi kommer såklart inte att sluta rakt upp och ned när nu vi har nått 150 nyfikna kollegor. För att citera den gamla hitlåten från Bachman-Turner Overdrive – ”you ain’t seen nothing yet”!


 

Vill du bli en del av Sebastians och Linköpings växande team?

Här hittar du våra lediga uppdrag!