Engineering Tomorrow's World - ALTEN Sweden

Genom historien har ALTEN haft ingenjörskonst som sin kärnverksamhet och i 35 år har ALTEN varit erkänd som en betrodd samarbetspartner för ledande aktörer inom branschen. 

Med sina 54 100 anställda, inklusive 88 % ingenjörskonsulter tillhandahåller ALTEN Group lösningar till sina kunder genom hela produktutvecklingskedjan.  

ALTEN, en framstående partner inom teknik

Teknik spelar en avgörande roll för att forma den moderna världen, driva innovation och ta itu med komplexa utmaningar som mänskligheten står inför. Våra innovationslabb inom banbrytande teknikområden (t.ex. Big Data, artificiell intelligens …), vår globala närvaro och stöd i mer än 30 länder, vår mänskliga och tekniska organisation, effektiviteten hos våra offshore-strukturer och vår förståelse för våra kunders utmaningar gör oss till den ledande tekniska partnern för stora företag inom branschen.  

Möt våra nordiska kollegor, Cristine och Matti, som diskuterar hur vi hjälper våra kunder att förbereda sig för en mer hållbar framtid inom olika sektorer. Å ena sidan genom att elektrifiera produkter, allt från bilar till produktionsverktyg. Å andra sidan möter vi den ökade efterfrågan på energi och hjälper kunderna att optimera produktionen, genereringen och distributionen av energi som bör vara förnybar när vi bygger morgondagens värld idag. 

”Några av de största utmaningarna och trenderna inom teknik i Norden är energiomställningen. Det handlar om allt från att utveckla kraftnätet till de nya kraftkällorna”.

Cristine Hedlund, Experienced Business Manager

våra framgångsprojekt

Tack vare en alltmer konkurrenskraftig kostnad har vindkraft blivit en av grundpelarna för koldioxidfri energiproduktion i världen. ALTEN hjälper en världsledande tillverkare av vindkraftverk med mekanisk konstruktion, definition av lagar för instrumentering och kontroll, elektrotekniska studier, programvaruutveckling och analys av lämplig lokalisering. 

Enligt EPA (American Environmental Protection Agency) går 30% av den energi som används i en kommersiell eller industriell byggnad till spillo. För att maximera energiprestandan i byggnader och industrianläggningar stödjer ALTEN en global ledare inom energi och tjänster i utvecklingen och implementeringen av en digital FM-lösning (Facility Management) och en CAM-lösning (Computer-Aided Maintenance Management). 

Sugen på en ny utmaning? Spana in våra lediga jobb!

Tveka inte att kontakta oss