matpriskollenhero1600x610-176558-1141x416

MatpriskollenSystem- och Applikationsutveckling - Matpriskollen

Matpriskollen är en oberoende gratis tjänst med fokus på konsumenter och matbutiker i Sverige. Grundarna startade Matpriskollen för att de tröttnade på att slänga högar av pappersreklam varje vecka. Matpriskollen skriver av alla matbutikers reklamblad varje vecka och grupperar varorna i varugrupper per butik. Totalt skickar Sveriges matbutiker ut ofattbara 1 miljard reklamblad per år! Det kostar mycket pengar.

UTFÖRANDE

Matpriskollen hade behov av nya funktioner där användaren bl.a. skulle få snabb och bra överblick över alla erbjudanden, hantera favoritbutiker och enkelt skapa inköpslistor. De ville också att användaren skulle kunna skapa bevakningar på varutyper hen ville handla och få notiser om när erbjudanden för dem dök upp.

I ett tight samarbete med Matpriskollen utvecklades dels en iOS-app och dels en serverlösning kopplad till deras befintliga backendsystem. Projektet var agilt med korta sprintar, vilket möjliggjorde snabba förändringar i tidiga lägen.

Fokus för serverlösning låg på att kunna hantera stora mängder användare och erbjudanden. I iOS-appens spår följde utvecklingen av en Android-app.

RESULTAT

På Apple’s AppStore för iOS ligger idag Matpriskollens app, gratis för alla att ladda hem. I bakgrunden rullar en server som hanterar ungefär 2-3 miljoner anslutningar i veckan.

Idag fortsätter löpande utvecklingen av såväl iOS-appen, Android-appen som serverlösningen.

matpriskollenphones720x384 matpriskollenstore720x384

System- och Applikationsutveckling

Vi blir mer och mer uppkopplade. För våra kunder innebär det nya möjligheter med mobila lösningar och olika webb-baserade system som effektiviserar deras verksamhet och affärer. Dessa nya lösningar behöver ofta byggas mot och integreras med befintliga system för att ta tillvara och uppfylla verksamhetens behov.