Spännande uppdrag på ALTEN IT till följd av stor IT-satsning

2019/07/03

2017 startade ALTENs stora IT-satsning med ambitionen att tredubbla antalet medarbetare inom IT till 2020. I och med digitaliseringen som ständigt förändrar sätten vi arbetar på, kommunicerar och interagerar med varandra, identifierades en långsiktig ökning av behovet av spetskompetens inom IT på marknaden. Detta var startskottet till ALTENs stora satsning. Det är glädjande att se att satsningen har gett goda resultat med många nya medarbetare, kunder och spännande uppdrag till följd av detta. Fredrik Forsström, Key Account Manager inom IT, berättar nedan om hur du som IT-konsult på ALTEN, genom denna satsning, ges möjligheten att utveckla framtidens lösningar i tätt samarbete med några av de mest framstående företagen i Sverige. Du får också lära känna våra medarbetare Erik Frankenberg, Malin Strömblad och Jonathan Arévalo Garay och veta vad de tycker är det bästa med att arbeta som IT-konsult på ALTEN.

FREDRIK FORSSTRÖM – KEY ACCOUNT MANAGER ALTEN IT


Vilka möjligheter medför IT-satsningen för medarbetare på ALTEN?

Satsningen ger våra medarbetare möjligheten att få arbeta tillsammans med de största och mest framstående företagen i Sverige, både som konsult på plats  men även som en del i en projektleverans från ALTENs inhouseavdelning. IT är det snabbast växande området just nu och du får möjligheten att arbeta med den senaste tekniken i tätt samarbete med våra kunder för att ta fram framtidens lösningar tillsammans med duktiga och erfarna kollegor. Satsningen har lett till att vi har fått möjligheten att öppna dörren in till fler spännande kunder vilket i sin tur resulterar i fler intressanta uppdrag för våra medarbetare.

Vad skiljer ALTEN från andra företag som jobbar med IT-consulting?

Vi har bredden som många andra bolag inte har, till exempel kompetens inom embedded, design & visualisering och beräkning – allt inom samma bolag! Detta innebär att du kan sitta i projekt med kollegor inom olika kompetensområden, vilket ger dig en sällsynt möjlighet att vara involverad i projektens helhet. Vi är även en del av ALTEN Group med över 34 000 anställda världen över, vilket ger stora möjligheter till internationell karriär och kompetensutbyte med kollegor världen över. Vi satsar mycket på intern karriärutveckling för våra medarbetare och många av våra konsulter går vidare internt inom ALTEN i roller som bland annat Teknisk specialist, Technical Unit Manager, Affärsutvecklare och Business Manager. På ALTEN är det upp till dig, om du vill finns alltid möjligheten att utvecklas!

Varför ska man som IT-konsult välja ALTEN?

Det finns lika många svar på det som det finns konsulter här… På ALTEN sitter du i förarsätet och din chef är kartläsaren som hjälper dig att ta dig dit du vill. Ett coachande ledarskap är A och O på ALTEN. Vi erbjuder också flexibilitet och frihet tillsammans med riktigt duktiga och trevliga kollegor som har kul på jobbet!

ERIK FRANKENBERG – MJUKVARUUTVECKLARE ALTEN IT

Året var 1998 när mjukvaruingenjören Erik Frankenberg för första gången satte sin fot på ALTEN. ALTEN (då XDIN) var då i startgroparna av en uppstart inom IT och Eriks anställdes för att vara en del av arbetet med dokumenthanteringssystem på Volvo IT samt med diverse kundstödsystem på Gullspång Energi (idag Ellevio). Dryga 20 år senare har kundportföljen och möjligheterna till spännande uppdrag ökat tillsammans med antalet medarbetare på avdelningen. Idag arbetar Erik inhouse i ett mjukvaruutvecklingsprojekt mot Ericsson i en grupp på sju personer, men totalt omfattar projektet flera hundra personer från olika delar av världen.

Vad är det roligaste med att arbeta som IT-konsult på ALTEN?

ALTEN är en väldigt härlig miljö att befinna sig i. På vår avdelning är alla ödmjuka och alla får möjligheten att framföra sina åsikter, tankar och idéer. Det finns ingen som pekar med hela armen utan vi arbetar hela tiden som ett team som diskuterar och arbetar fram den absolut bästa lösningen tillsammans. Förutom den goda lagandan under arbetet i projekten är vi några som spelar pingis tillsammans på lunchen och vi träffar då flera personer från andra avdelningar. Det finns mycket olika aktiviteter att välja mellan på ALTEN om man vill och kan delta. Ibland går vi ut och äter tillsammans och spelar shuffleboard, bowling eller liknande och om man gillar mer sportiga aktiviteter kan man delta i exempelvis innebandy.

 

MALIN STRÖMBLAD – TEAMLEADER INHOUSE ALTEN IT


Malin Strömblad har arbetat på ALTEN sedan 2007, till en början som konsult och sedan juni 2015 halvtid som Teamleader för inhouseteamet och halvtid som konsult mot kund.

Vad trivs du bäst med på ALTEN?

En av de saker jag uppskattar mycket på ALTEN är att det är bra stämning här. Vi har roligt tillsammans i teamet och det finns en bra variation av uppdrag. På senaste tiden har det trillat in fler och fler nya mycket spännande uppdrag vilket är väldigt roligt. Vi arbetar för att skapa en gemenskap och vi har en väldigt stark laganda samtidigt som vi har riktigt roligt tillsammans. Arbetet i inhouseteamet innebär ett stort kundfokus och mycket ansvar gentemot kunden men också frihet och flexibilitet. Om man motiveras av detta är ALTEN rätt för dig!

 

 

 

 

JONATHAN ARÉVALO GARAY – MJUKVARUUTVECKLARE ALTEN IT

Jonthan Arévalo Garay är IT-konsulten med inriktning på apputveckling för både android och iOS som brinner för att utveckla nya appar och tjänster som hjälper människor i vardagen. Just nu arbetar Jonathan i OnDosis-projektet som syftar till just det – att underlätta för människor som är i behov av daglig medicinering.

Vad lockade dig att söka till ALTEN?

Jag fastnade för ALTEN när jag träffade Richard Rydell, Business Manager Göteborg, på intervju. Richard visade under intervjun ett diagram med en plan för kompetensutveckling och möjliga karriärvägar för alla konsulter på ALTEN. Då insåg jag att ALTEN är ett företag som fokuserar på människan snarare än produkten och som sätter minst lika stor vikt på kompetensutveckling som på personlig utveckling.

Vad skiljer ALTEN från andra IT-företag?

Friheten och samarbetsvänligheten särskiljer ALTEN från tidigare arbetsgivare. Du har möjlighet att påverka och välja de projekt som du brinner mest för. Det är också häftigt att det inom ALTEN finns så många människor som är så otroligt kunniga inom många olika områden. ALTENs öppna kultur ger individen utrymme att vara sig själv.

JUST NU SÖKER VI ÖVER HELA SVERIGE EFTER NYA MEDARBETARE SOM VILL VARA MED PÅ VÅR RESA! 

Många spännande uppdrag finns nu tillgängliga!

Klappar ditt hjärta lite extra för att vara med och utveckla den senaste tekniken på marknaden tillsammans med ett härligt gäng som alla sätter laget framför jaget? Har du dessutom ett stort driv, engagemang och modet att våga utmana dina kollegor i en omgång pingis under lunchen? Ta då tillfället i akt att kika in på vår karriärsida för att hitta tillgängliga uppdrag i just din stad!

Har du ett brinnande intresse för något av nedan? Då kanske det är du som är vår nya stjärna på ALTEN IT!:

Java, C#, .NET, Fullstack som kan React.js, eller Angular.js och/eller någon Cloud lösning som AWS, GCP, Azure. Vi söker också efter nya medarbetare som är vassa inom testautomation, DevOps, kravställning och projektledning.

Om du har frågor finns våra grymma Talent Acquisition Partners enbart ett telefonsamtal eller mail bort:

 • Göteborg
  Caroline Svensson
  Caroline.Svensson@alten.se
  +4672-978 2806
 • Stockholm
  Irma Leijon
  Irma.Leijon@alten.se
  +4673-412 8614
 • Linköping
  Stephanie Dahl
  Stephanie.Dahl@alten.se
  +4670-915 1141
 • Lund & Jönköping
  Mathilda Green
  Mathilda.Green@alten.se
  +4673-147 1828
 • Umeå, Luleå & Skellefteå
  Victoria Jarl
  Victoria.Jarl@alten.se
  +4670-009 9649
 • Örebro & Västerås
  Victoria Jarl
  Victoria.Jarl@alten.se
  +4670-009 9649

 

Share