Medarbetare på ALTEN stöttar Ingenjörer utan gränsers projekt att elektrifiera ett barnhem i Tanzania

2019/07/17

Som julklapp 2018 valde ALTEN att donera pengar till Ingenjörer utan gränser och deras projekt att elektrifiera ett barnhem för flickor i Tanzania med hjälp av solenergi. Donationen innebar då startskottet på ett djupare samarbete mellan Ingenjörer utan gränser och ALTEN. Under juli månad gavs våra medarbetare möjligheten att stötta projektet i Tanzania och Sebasthian och Hugh var två av dem som tog chansen!

 

Sebasthian

Vilken är din roll på ALTEN?

Jag jobbar som konsult på ALTEN i Jönköping. Just nu jobbar jag för Volvo Cars som Testledare och Business Analyst i ett industrialiseringsprojekt i Kina där vi hålleratt bygga upp en ny produktionslinje.

Hur stöttar du Ingenjörer utan gränsers projekt i Tanzania?

Jag sitter med i en kompetensgrupp som står stand by hemma i Sverige för att hjälpa de volontärer som är på plats. Där volontärerna befinner sig i Tanzania finns det begränsade möjligheter till internet och andra sätt att hitta information om problem som dyker upp. Så fort de stöter på problem, har frågor eller söker information hör de av sig till oss i kompetensgruppen, därefter gör vi vad vi kan för att bidra med den kompetens vi har alternativt hjälper vi till genom att söka upp den fakta som kan hjälpa dem.

Vad lockade dig att stötta detta projekt?

Jag såg en möjlighet till att lära mig något nytt samt en ypperlig möjlighet
att få använda min kompetens till att hjälpa till och göra skillnad på riktigt.

 

 

Hugh

Vilken är din roll på ALTEN?

Jag arbetar som Projektingenjör på ALTEN i Göteborg där jag precis avslutade mitt uppdrag på Volvo Cars för att efter sommaren påbörja nästa spännande utmaning!

Hur stöttar du Ingenjörer utan gränsers projekt i Tanzania?

Jag stöttar volontärerna på plats genom att svara på frågor och ge rekommendationer, kontrollera uträkningar samt köra simuleringar.

Vad lockade dig att stötta detta projekt?

Jag hade aldrig hört talas om Ingenjörer utan gränser förrän jag läste om ALTENs samarbete med dem förra året. Jag har följt dem sedan dess och blev väldigt glad när jag såg att de sökte personer med min typ av kompetens för att stötta i detta projektet. Jag har alltid haft ett intresse för datorer, cyklar och bilar och har därmed spenderat kvällarna åt detta. Det känns bra att kunna spendera denna tiden åt något mer kreativt som gör nytta som omväxling.

 

Läs mer om projektet på Ingenjörer utan gränsers hemsida!

Share