GirlCoders med ALTEN Stockholm

Apr 18
Share

Kvinnliga ingenjörer på ALTEN bjuder in tjejer 7-17 år till ALTENs kontor i Kista för att utforska programmering tillsammans.

Färre än 1 av 5 IT-ingenjörer och färre än 5% av StackOverflows utvecklare identifierar sig som kvinnor. Vi vill ändra på detta. Vi vill att fler unga flickor ska ha kul med IT från tidig ålder!

Forskning har visat att tjejer som erbjuds kvinnliga rollmodeller vid tidig ålder visar ett mycket större intresse för ingenjörsyrken senare i livet, och vi vill därför ge unga tjejer den möjligheten här på GirlCoders. GirlCoders drivs av volontärer och erbjuder en miljö där unga (7-17) kan utforska allt från block-programmering i Scratch till hur man bygger en proffsig hemsida.

Är din son också intresserad? I Stockholm finns även en annan organisation vid namn CoderDojo, som är öppen för både pojkar och flickor. Se gärna deras hemsida coderdojostockholm.se för mer info!

Välkomna!
GirlCoders med ALTEN välkomnar dem som är mellan 7-17 år och identifierar sig som tjej att komma till vår Dojo i ALTEN:s kontor lördag den 18:e april, kl. 13.00-15.00 för att programmera sig ett spel, koda lite Minecraft eller bara spela CodeCombat 2 h i sträck.

Ta med en laptop! Och ta med en kompis!
Det går utmärkt att jobba i små grupper med samma laptop/platta! Ingen förkunskap krävs. Här lär sig alla det de vill i sin egen takt, och genom att fråga kamrater och mentorer när man behöver hjälp i en s.k. barn-driven inlärningsmiljö. Antalet platser är begränsade men helt gratis. Allt du behöver för att delta är en laptop eller platta. Det kan finnas ett fåtal laptops att låna, kontakta oss vid behov!

Mer information för föräldrar finns här:
– Om att inspirera tjejer till coding (Engelska): https://help.coderdojo.com/hc/en-us/articles/360001143123
– Broschyr för föräldrar (Engelska): https://bit.ly/2Xi5d8D

För din egen skull kan du även titta på denna 1min-video som ger lite snabb överblick över CoderDojo, den stora organisationen som är för både tjejer och killar. https://www.youtube.com/watch?v=I0dr5mX_Png

Regler:

– En vårdnadshavare stannar under hela eventet p.g.a. ALTENs och GirlCoders säkerhetspolicy.
– Vårdnadshavare har tillgång till kaffe, WiFi och ett eget område att sitta vid så att tjejerna kan utforska på egen hand med support av mentorerna.
– Vi möts 10 min innan start utanför huvudingången så att alla är redo och uppkopplade kl. 13.00.
– Om du tar med en egen platta, installera Scratch Junior innan du anländer, så du är säker på att programmet fungerar på plattan.

I samband med eventet kommer vi från ALTEN fota och filma deltagare i marknadsföringssyfte. Innan eventet startar på plats får du som förälder möjlighet att signera ett medgivande om du tillåter detta.

Om ni har några funderingar, tveka inte att höra av er till zoryana.tischenko@alten.se

Sista anmälningsdag har passerat. Kontakta zoryana.tischenko@alten.se

Du kanske också är intresserad av

ALTEN organiserar olika evenemang med syfte att sprida sin innovationskultur. Klicka på ett av dem för att läsa mer.