Laboratorieingenjör-Skiftgående inom Kvalitetskontroll

Personality / Commitment

Vad ingår i rollen?
Som laboratorieingenjör kommer du att ansvara för kemisk och fysikalisk analys av aktiva substanser, råvaror och prover under tillverkningsprocessens gång (IPC). Du arbetar nära produktionen och samarbetar även med andra stödfunktioner som kvalitetsvärdering och processteknik.

Arbetet som laboratorieingenjör innebär att du hanterar ett stort flöde av prover från flera olika tillverknings- och inköpsprocesser. Analyserna genomförs med ett mycket stort antal olika analysmetoder och du har därför möjlighet att utvecklas inom dessa. Laboratoriet består av 40 personer, varav 15 är skiftgående. Vardagen i laboratoriet innehåller både rutiner och omprioriteringar av uppgifter utifrån vad produktionen behöver, därav blir både struktur och flexibilitet viktiga framgångsfaktorer. Arbetet innebär en stor bredd av analyser och kontakter med produktionen, vilket gör skiftarbetet väldigt varierande och stimulerande. Vi söker personer som vill utföra mer än traditionella rutinanalyser och som vill ha ett utmanande, utvecklande och ansvarsfullt jobb.

Arbete i skiftlaget innebär att man till stor del styr sin egen arbetstid och planerar sitt eget arbetsschema utifrån uppsatta bemanningskrav med arbetstidsverktyget TimeCare. Arbetstiden är  ca 34 timmar/vecka och kan fördelas på 4-10 timmar/pass med bemanning dygnet runt 7 dagar i veckan. Eftersom arbete sker kvällar, nätter och helger behöver du vara självgående och kunna ta egna beslut i vissa situationer men även kunna vara noggrann och fokuserad oavsett vilken tid på dygnet det är. Då vi jobbar mot flera olika kunder, bland annat produktionen, är det viktigt att vara serviceinriktad och flexibel.

Job / Skills

Vi söker dig som har denna kompetens

  • Biomedicinsk analytiker (BMA) med erfarenhet av analysverksamhet
  • Naturvetenskaplig examen/utbildning
  • Motsvarande gedigna kunskaper genom yrkeserfarenhet av analytiskt arbete, läkemedelsanalys eller kvalitetskontrollarbete

Vi arbetar i en mångkulturell miljö och ett globalt företag där mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska förutsätts. Olika tekniska hjälpmedel är viktiga arbetsredskap i rollen och kravet på daglig leverans gör att du behöver ha god vana av att arbeta med datorer och system. För att trivas är det också viktigt att du tycker om lära dig nya saker och att du har ett intresse av förbättringsarbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkning, kvalitetskontroll av läkemedel eller andra kvalitetskontroller, myndighetsinspektioner samt validering/kvalificering. Tidigare erfarenhet av arbete enligt GMP (Good Manufacturing Practice) och med LEAN ses också som en merit.

Vad vi erbjuder dig
Varje medarbetare är lika viktig i ALTENs framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. På ALTEN har vi ett stort utbud av uppdrag hos flera av de främsta företagen i Sverige i flera olika branscher, där dina önskemål styr din väg framåt. Vi erbjuder såväl nationella som internationella möjligheter och tillsammans med din coachande chef bygger du din karriär så att du kan utvecklas och förverkliga dina mål och drömmar!


Som konsult får du både en teamkänsla i ditt uppdrag och en riktigt härlig gemenskap på ALTEN. Genom våra interna nätverk ALTEN Sports, Women@ALTEN och ALTEN Innovation ges du möjlighet att driva frågor och aktiviteter som just du brinner för, tillsammans med dina kollegor. Allt är självklart frivilligt. Balans mellan arbete och privatliv sätter vi högst på listan. Självklart har vi kollektivavtal. Utöver detta har vi förmåner såsom friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

We believe in growing together!

Detaljer
Location Södertälje
Recruiter Linnéa Lejon
Senaste dag för ansökning 2021/01/20
Reference Number AD009625