HR Manager till ALTEN Sverige

Personality / Commitment

Vill du arbeta i en roll där du får fokusera på både ledarskap och förbättring av stödprocesser kopplade till HR och finans? Har du dessutom erfarenhet av såväl HR som ledarskap? Då har vi tjänsten för dig! Som en del av vår fortsatta utveckling av organisationen tillsätter vi nu en HR Manager, en ny roll där vi söker dig som vill ansvara för och utveckla en av våra viktiga stödfunktioner.

Som HR Manager kommer du att bygga upp och ansvara för en ny funktion där tre team som arbetar med Payroll, HR-administration samt Facilities ingår. Din funktion kommer att bestå av 18 medarbetare där du kommer ha personalansvar för 7 av dem och du rapporterar till vår CFO. Vi söker därför dig som har ett stort intresse för både HR och ledarskap samt har förmågan att bygga och utveckla effektiva team.

Job / Skills

Din roll
I rollen som HR Manager kommer du ha stort fokus på att strategiskt utveckla din funktion, för att teamen ska kunna supportera våra medarbetare på ett effektivt och serviceinriktat sätt. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:
- Implementering och utveckling av Business Partnering
- Coachning, utveckling och stöttning av dina medarbetare
- Utveckling av teamens arbetssätt
- Driva ärenden kopplat till arbetsrätt, arbetsmiljö, lön och ledarskap
- Rekrytering av nya teammedlemmar vid behov

Tjänsten är på 100% tillsvidare med placering på vårt huvudkontor i Göteborg, med start enligt överenskommelse.

Din profil
Vi söker dig som:
- Har en universitets-/högskoleutbildning inom HR, ekonomi eller liknande
- Har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom HR och lön, där du har arbetat brett med området
- Har goda kunskaper och tidigare erfarenhet inom arbetsrätt och fackliga förhandlingar
- Har tidigare erfarenhet av att leda andra
- Meriterande om du har arbetat i konsultbranschen, alternativt har stor förståelse för hur konsultbranschen fungerar
- Behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift

Som person är du en stark operativ ledare som motiveras av att coacha andra och som har förmågan att utveckla dina medarbetare. Du har ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att kommunicera med olika typer av människor och funktioner. Vidare är du serviceminded och förstår vikten av professionalism i dina samarbeten. Du har en positiv inställning till förändring och ett utvecklingsinriktat mindset.

Om ALTEN
ALTEN är ett av Europas ledande konsultbolag med över 37 000 anställda i 28 länder. Vi utvecklar och levererar kompetens till världsledande företag inom branscher som Automotive, Defence & Aerospace, Telecom, Energy och Life Science. Hos oss får du en dynamisk arbetsmiljö och du blir en del av en stödfunktion som är väldigt viktig för den svenska verksamheten. Vi har flertalet förmåner såsom friskvårdsbidrag, tjänstepension och arbetstidsförkortning. På kontoret i Lindholmen har vi en trevlig arbetsmiljö med härliga kollegor och fräscha lokaler.

Sista ansökningsdag för tjänsten är 1 februari men urval kan komma att ske löpande under processen. Om du har frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen kan du kontakta Talent Acquisition & Development Manager Sofia Johansson på sofia.johansson@alten.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Detaljer
Publication date 2021/01/11
Location Gothenburg
Recruiter Sofia Johansson
Senaste dag för ansökning 2021/02/01
Reference Number AD009623