Lediga jobb - ALTEN Sweden

EXJOBB – UTVECKLING AV MESH-TEKNIK

Personality / Commitment

ALTEN samarbetar till våren med start-up bolaget Devair och har tillsammans tagit fram ett spännande exjobb för dig/er som läser teknisk fysik eller elektronikdesign. Här får du möjligheten att lära känna ALTEN, en av världens största konsultbolag med ca 34.000 medarbetare, samtidigt som du får vara med och skapa en innovativ produkt hos ett spännande start-up bolag som just nu jobbar på att patentera sina tekniker.

OM ALTEN
På ALTEN utvecklar och levererar vi kompetens för världsledande företag genom Sveriges mest engagerade teknik och IT-konsulter. Våra kunder återfinns inom branscher som Energy, Telecom, Automotive, Defence & Aerospace, Life science och Industry och vi är verksamma genom hela produktutvecklingskedjan. Som en del av ALTEN Group har vi 34.000 medarbetare och verksamhet i över 25 länder.

Varje medarbetare är lika viktig i ALTENs framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. Vi erbjuder såväl nationella som internationella möjligheter och tillsammans med din coachande chef bygger du din karriär så att du kan utvecklas och förverkliga dina mål och drömmar! Genom våra interna nätverk ALTEN Sports, Women@ALTEN och ALTEN Innovation ges du möjlighet att driva frågor och aktiviteter som just du brinner för, tillsammans med dina kollegor.

We believe in growing together!

OM DEVAIR
Devair är ett start-up baserat i Linköping som startades av två alumner från Linköpings Universitet och utvecklar framtidens ventilation för bostäder. Företaget utvecklar ett innovativt och uppkopplat ventilationssystem som möjliggör lägre energiförbrukning och samtidigt säkerställer att ventilationskrav upprätthålls i våra bostäder med minimala ljudnivåer. Devair är dessutom medlemmar i företagsinkubatorn LEAD.

OM EXJOBBET
Devair vill börja undersöka hur ventilationen ska kopplas upp i större antal produkter och hur kommunikationen mellan dessa ska ske på ett effektivt sätt. Idag används en node- och gateway-lösning med LoRa-kommunikation. I framtiden önskas en undersökning av mesh-teknik där information överförs Peer-to-Peer mellan produkterna för maximal räckvidd med låg energiförbrukning.

Tekniken i produkten håller på att patenteras och kan därför inte avslöjas i ett offentligt sammanhang men studenterna kommer få inblick i hur ett verkligt startup jobbar efter non-disclosure agreement skrivs på.

Aspekter kring låg energikonsumtion och driftsäkerhet är extra viktiga för implementationen av tekniken. Funktionalitet som styrning via en app eller via en hemsida kan också undersökas. Det finns goda möjligheter att själv vara med och påverka exjobbets utformning.

Job / Skills

Vi söker dig/er som läser till ingenjör inom teknisk fysik, elektronikdesign eller liknande och som vill vara med och skapa ny, spännande teknik. Du/ni bör ha erfarenhet av C++ och Arduino-programmering eller liknande. Skulle du har erfarenhet av liknande projekt men i andra språk är det alltså också välkommet. Givetvis krävs goda kommunikativa kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Naturligtvis är du nyfiken och intresserad av att jobba tillsammans med ALTEN och Devair och därmed få en inblick både i konsultrollen och verkligheten i en start-up verksamhet. Vidare värdesätter vi kreativitet, engagemang och att man gillar utmaningar.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta gärna ansvarig HR Partner Stephanie Dahl på stephanie.dahl@alten.se.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Detaljer
Platser Linköping
Kontakt Stephanie DAHL
Senaste dag för ansökning 10/11/2019
Referens AD007808

Du kanske också är intresserad av