Business Controller & Analyst till ALTEN

Personality / Commitment

ALTEN expanderar och söker just nu en lokal Business Controller & Analyst till vår Business Data Management-avdelning på huvudkontoret i Göteborg! Har du god erfarenhet av controlling och vill vara en del av ett talangfullt team och arbeta i en internationell miljö? Då kan detta vara din nästa utmaning. 

Job / Skills

Som BC&A på ALTEN kommer du att ha en dynamisk roll där du ingår i ett nordiskt team. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är följande: 

  • Utveckla och underhålla våra huvudsakliga arbetsverktyg och rapporter genom att samla in data och utföra data-mining-analyser i Excel och Power BI
  • Ta fram vecko-, månads- och kvartalsrapporter samt ad-hoc analyser på förfrågan
  • Hantera, underhålla och optimera företagets prestanda genom att analysera ett stort antal operationella indikatorer (KPI) och affärsmått med ett kritiskt öga
  • Skapa olika dashboards för högsta ledningen
  • Förbättra synergier med ekonomiavdelningen genom att utveckla nya rapporter som garanterar korrekta siffror
  • Samarbeta med andra organisatoriska funktioner (HR, rekrytering etc.)
  • Tillhandahålla rapporter och analyser av högsta kvalitet i väntan på viktiga deadlines (såsom vår månatliga verksamhetsöversikt med högsta ledningen och vår halvårsbedömning av det kommersiella/ledningsteamet baserat på operativa data)
  • Implementera ledningsgruppens bonussystem

Bakgrund och kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en akademisk examen i företagsekonomi eller motsvarande samt 2 till 4 års yrkeserfarenhet av business/operational controlling. För att trivas i denna roll behöver du först och främst ha avancerade kunskaper i Excel. Du behärskar engelska väl i tal och skrift – goda svenskkunskaper är meriterande men inget krav. Som person tror vi att du är engagerad och har ett starkt intresse av att konsolidera och analysera verksamhetsdata. Vi söker en kollega som är noggrann, självgående, dynamisk och driven. För att bäst kunna utvecklas i denna roll ser vi gärna att du har goda ledaregenskaper!

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start enligt överenskommelse. Rekryteringen sker löpande så varmt välkommen att skicka in din ansökan!

 

Vad kan ALTEN erbjuda dig?
ALTEN är ett av Europas största teknik- och IT-konsultföretag med över 45 000 anställda i över 30 länder. Våra ingenjörer genomför komplexa och högst tekniska projekt genom hela värdekedjan för de mest prestigefyllda företagen inom alla sektorer, såsom Automotive, Telecom, Industry, Energy, Aerospace & Defence och Life Science. I Sverige är vi över 1300 engagerade medarbetare med 11 kontor i 10 städer – från Lund i söder till Skellefteå i norr. För tredje året i rad har ALTEN utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen 2022, ett pris till arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter.

 

Vid frågor och fundering om denna tjänst, tveka inte att höra av dig till Talent Acquisition & Development Partner André Kårfors på andre.karfors@alten.se

 

We believe in growing together

Detaljer
Publication date 2023/01/20
Location Gothenburg
Recruiter André KÅRFORS
Senaste dag för ansökning 2023/02/19
Reference Number AD012543