Produktionstekniker automation

Personality / Commitment

Vi har jobbmöjligheter för dig som är produktionsingenjör och vill jobba inom automation med fokus på PLC-programmering!

Vi söker dig som är produktionsingenjör och vill jobba inom automation. Rollen innefattar ett tätt samarbete med övriga tekniker i området för att driva fram teknikutvecklingen kring teknisk tillgänglighet, produktionskostnad, ergonomi, volym och kvalitet. Tjänsten innefattar också att man ska kunna bidra och förmedla sina kunskaper till övriga medarbetare, samt tillsammans med stödfunktioner och kundens leverantörer utföra förbättringsarbeten. För att effektivt genomföra förbättringsarbetet finns det ett stort fokus på att lära känna processen och dess parametrar, samt att förstå hur processen påverkar utfallet på produkten. Vidare kommer du även hantera stakeholders i form av operatörer, produktionsledare, kollegor, underhåll samt leverantörer. För att trivas i denna rollen ser vi att du har ett genuint teknikintresse, öppen för förändringar, analytisk förmåga, samarbetsförmåga, och förståelse för vikten av att leverera kvalitativa och kostnadseffektiva produkter. 

Job / Skills

Utbildning:

 • Högskoleutbildning inom maskinteknik/automation.
 • Produktionsteknisk utbildning är meriterande.

Kompetenskrav:

 • Minst 1 års produktionsteknisk erfarenhet.
 • Erfarenhet av PLC programmering.
 • Analytisk förmåga  - förmåga att förstå och bryta ner komplexa problem vid t.ex. felsökning.
 • Ett genuint teknikintresse - eftersom detta är ett område med snabb teknikutveckling.
 • God samarbetsförmåga - med övriga tekniker och underhåll, samt en förståelse för operatörer och produktionsledares krav på leverans.
 • Svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande:

 • Kunskaper inom CNC controllers och robothantering.
 • Kunskaper inom vision teknik.
 • Erfarenhet av arbete inom högautomatiserade flöden.

 

Om ALTEN
ALTEN är ett globalt teknik och IT konsultbolag som ständigt letar efter nya stjärnor att växa tillsammans med. På ALTEN har vi ett stort utbud av uppdrag hos flera av de främsta företagen i Sverige i flera olika branscher, där dina önskemål styr din väg framåt. Vi erbjuder såväl nationella som internationella möjligheter och tillsammans med din coachande chef bygger du din karriär så att du kan utvecklas och förverkliga dina mål och drömmar!

Som konsult på ALTEN kan du ta del av våra interna nätverk så som ALTEN Sports, Women@ALTEN och ALTEN Innovation. Tillsammans med dina kollegor kan du driva de frågor och aktiviteter som just du brinner för. Allt är självklart frivilligt. Balans mellan arbete och privatliv sätter vi högst på listan. Självklart har vi kollektivavtal. Utöver detta har vi förmåner såsom friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

 

För frågor kring tjänsten får du gärna höra av dig till mig, rebecca.malmborg@alten.se, varmt välkommen med din ansökan!

Detaljer
Publication date 2022/06/22
Location Skövde - Jönköping
Recruiter Rebecca MALMBORG
Senaste dag för ansökning 2022/07/17
Reference Number AD011746