Karriärmöjligheter för nyexaminerade och erfarna produktionstekniker

Personality / Commitment

Nu har vi en möjlighet för dig som vill arbeta inom manufacturing! Vi söker nu både nyexaminerade och erfarna produktionstekniker som brinner för teknikutveckling. Som konsult hos oss får du både en teamkänsla i ditt uppdrag och en riktigt härlig gemenskap på ALTEN. Genom våra interna nätverk ALTEN Sports, Women@ALTEN och ALTEN Innovation ges du möjlighet att driva frågor och aktiviteter som just du brinner för, tillsammans med dina kollegor. Allt är självklart frivilligt. Balans mellan arbete och privatliv sätter vi högst på listan. Självklart har vi kollektivavtal. Utöver detta har vi förmåner såsom friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

Job / Skills

Vi söker dig som är manufacturing engineer då du går in som produktionstekniker. Du kommer tillsammans med övriga tekniker i området driva teknikutveckling för att nå för området uppställda mål i form av teknisk tillgänglighet, produktionskostnad, ergonomi, volym och kvalitet. Rollen kräver ett genuint teknikintresse, analytisk förmåga och samarbetsförmåga. I rollen måste du hantera stakeholders i form av operatörer, produktionsledare, kollegor PT, underhåll samt leverantörer.

Utmaningarna är att tillsammans med andra stödfunktioner driva förbättringsarbeten samtidigt i tätt samarbete med vår kunds leverantörer. Tjänsten kräver en teknisk förståelse, men också en förståelse att leverera produkten till rätt, kost och kvalitet.

Att driva den tekniska utvecklingen kräver teknisk nyfikenhet, samt en god samarbetsförmåga då det alltid kommer att ske i samråd med flera intressenter. Detta kommer kräva ett stort fokus på att lära känna processen och dess parametrar, samt att förstå hur processen påverkar utfall på produkten men även efterföljande processer. Vidare blir en utmaning att befinna sig i en fabrik under uppstart, där rutiner är under uppbyggnad, både med avseende på processen i sig, men även organisatoriskt. Med andra ord skall man vara beredd på att förändringar kan komma att ske.

Utbildning:

-Högskoleutbildning inom maskinteknik/automation.

-Produktionsteknisk utbildning meriterande.

Kompetenskrav:

-Analytisk förmåga. Förmåga att förstå och bryta ner komplexa problem vid tex felsökning. Genuint tekniskt intresse, eftersom detta är ett område som har snabb teknikutveckling.

-God samarbetsförmåga med övriga tekniker, underhåll men också förståelse för operatörer produktionsledare och deras krav på leverans.

Meriterande:

-Kunskaper inom CNC controllers och robothantering.

-Kunskaper inom vision teknik.

-Erfarenhet av arbete inom högautomatiserade flöden.

Kunskaper

-Svenska i både tal och skrift.

-Engelska i både tal och skrift.

Egenskaper/värderingar

-Dokumenterat noggrann, kvalitetsmedveten & engagerad.

-God samarbetsförmåga.

-Tekniskt intresserad av maskiner och processer.

-Stark personligt driv.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Detaljer
Publication date 2021/11/23
Location Oskarshamn
Recruiter Lukas GRÖNROOS
Senaste dag för ansökning 2021/12/20
Reference Number AD010869