Intervju med Erik Lindmark - ALTEN Sweden

Intervju med Erik Lindmark

Erik ALTEN Inbyggda System
,

Möt Erik Lindmark, Business Manager inom inbyggda system på ALTEN i Lund. I skrivande stund återstår en dag tills han går i pension. Ta del av Eriks resa på ALTEN, den utveckling han sett inom sitt område samt vad han tycker kännetecknar ALTEN.

Hur länge har du arbetat på ALTEN och hur ser din resa ut?

— Till Midsommar går jag i pension efter ett långt och mycket intressant yrkesliv med teknik som den röda tråden. Efter att ha jobbat med utveckling av medicinsk teknik i många år bytte jag sen till konsultvärlden. Där jobbade jag (tillsammans med många andra😊) med utveckling av mjukvara för Ericssons första 3G plattform. Sen gick jag över till en roll som konsultchef och började 2012 på ALTEN.

 

Framgångsrika företag och initiativ i Lund

— Lund/Malmö är verkligen en mycket dynamisk region med stor teknisk kompetens och det attraherar teknikföretag att etablera sig här. 

— Det finns så många exempel på framgångsrika företag och initiativ i vår region och jag är mycket stolt över att vi har jobbat med många av dem.

Hur har ditt verksamhetsområde inbyggda system utvecklats sedan du började på ALTEN 2012?

— Det har varit en mycket spännande period där vi i Skåne sett ett skifte från telekom – mobiltelefoni till andra industrier med bland annat en stor expansion inom mjukvara för Automotive med Volvo Cars och Bosch.

— Det är mycket positivt att telekom vuxit igen då Ericssons satsning på telekom – infrastruktur i Lund har lyckats så bra. Ett annat positivt exempel är Axis Communications som överträffat alla förväntningar de senaste 20 åren.

 

Kärnan för att lyckas i en konsultverksamhet

— Tekniker och trender kan växla – men kärnan är densamma för att lyckas i en konsultverksamhet: en gedigen teknisk kompetens, ett stort intresse för att utvecklas, social förmåga och ett engagemang för bidra till att våra kunder ska bli framgångsrika.

 

”Vill du jobba i en roll med kombination av människor, teknik och affärsutveckling så tycker jag att du ska söka dig till ALTEN – jag lovar att du kommer att trivas!”

 

Vad har varit det bästa med att jobba på ALTEN?

—  ALTEN har gett mig så mycket möjligheter att träffa och arbeta med så många spännande, trevliga och grymt duktiga människor. De senaste åren har vi verkligen blivit ett internationellt bolag, bara på vårt kontor i Lund har vi anställda från 14 länder. Det har varit en mycket spännande och lärorik resa. Tänk så många människor som flyttar till andra sidan jordklotet med familj och barn till ett land som de inte vet så mycket om😊

Vad tycker du kännetecknar oss som jobbar på ALTEN?

— Det som jag tycker kännetecknar oss som jobbar på ALTEN är att det finns en sådan energi och stark vilja att tillsammans utveckla bolaget och alla våra medarbetares karriärer genom att erbjuda stora möjligheter till spännande uppdrag. Och med den storlek som ALTEN har innebär det möjligheter lokalt, nationellt och internationellt.

— Vill du jobba i en roll med kombination av människor, teknik och affärsutveckling så tycker jag att du ska söka dig till ALTEN – jag lovar att du kommer att trivas!

Vad har du för planer nu när du går i pension?

— Nu är det dags för en förändring och jag kommer till att börja med njuta av att vara i vårt nya hus på Österlen😊

 

 Vi på ALTEN vill tacka dig Erik för alla fantastiska år tillsammans!