ALTEN Ideation for Humanity – största workshopen i ALTENs historia!

2020/02/18

Under ALTEN Day 2020 genomförde vi den största workshopen i ALTENs historia när 900 medarbetare tillsammans brainstormade lösningar till fyra verkliga case från Ingenjörer utan gränsers pågående projekt i Tanzania och Nepal. Tillsammans åstadkom vi inte bara förslag på lösningar och bra tips till projekten, utan vi skapade också nya band och relationer med kollegor från andra kontor som vi inte träffar och arbetar med dagligen. Det var fantastiskt häftigt att kunna genomföra en så stor workshop och samtidigt mäktigt att se så många människor med enorm kompetens samarbeta för en god sak under ett och samma tak.

ALTENs tidigare samarbete med Ingenjörer utan gränser

Som julklapp 2018 valde ALTEN att donera pengar till Ingenjörer utan gränser och deras projekt att elektrifiera ett barnhem för flickor i Tanzania med hjälp av solenergi. Donationen innebar startskottet på ett djupare samarbete mellan Ingenjörer utan gränser och ALTEN.

Ingenjörer utan gränser samarbetar med lokala organisationer som arbetar för att förbättra livskvaliteten i fattiga landsbygdsområden i ett flertal olika länder. ALTENs samarbete med Ingenjörer utan gränser har inte bara resulterat i två stora donationer, utan också i kompetensstöttning i pågående projekt i Tanzania där medarbetare på ALTEN ingick i kompetensgrupper som gav råd och stöd. ALTEN Ideation for Humanity är den senaste satsningen i detta samarbete.

Om ALTEN Day

ALTEN Day är ett årligt event där alla medarbetare på ALTENs alla olika kontor runt om i Sverige samlas för en konferens. Under dessa dagar fyller vi programmet med inspirerande föreläsningar, kompetensutbyte, nätverkande, härligt umgänge och festligheter med olika teman varje år. Detta året hölls konferensen i Göteborg där vi samlade alla ALTENs superheroes under ett och samma tak. Ta del av känslan från Eriksbergshallen i Göteborg, genom vår aftermovie från ALTEN Day 2020!

Läs mer:

Medarbetare på ALTEN stöttar Ingenjörer utan gränsers projekt att elektrifiera ett barnhem i Tanzania

Share