ALTEN utsett till Karriärföretag 2020

2019/11/15

Varje år utses 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder unika utvecklingsmöjligheter för studenter och young professionals och som är attraktivast att göra karriär på. Vi har nu glädjen att meddela att ALTEN har tilldelats utmärkelsen ”Karriärföretag 2020”.

Karriärföretagen är svensk kvalitetsstämpel med syftet att både förenkla för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt employer branding arbete.

Juryns motivering till att ALTEN blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020 lyder:
”Med vilja och en stark tro på att karriärmöjligheter skapar lojalitet hos sina anställda bedriver ALTEN ett framgångsrikt Employer Branding arbete. De har fokus på det viktigaste i ett företag, nämligen sina medarbetare. Härmed utses Alten till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.”

– Denna utmärkelse är en verklig kvalitetsstämpel och ett bevis på att vi gör rätt saker. Vi kommer att fortsätta att satsa stort och arbeta hårt med att erbjuda möjligheten att få arbeta med det man brinner och har passion för, samtidigt som vi främjar gemenskap och har roligt tillsammans. Det är helt klart ett vinnande koncept, säger Anders Persson, VD ALTEN Sverige.

Om utmärkelsen Karriärföretag 2020
Syftet med Karriärföretagen är att både förenkla för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt employer branding arbete. Samtliga företag och organisationer i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Initialt krävs dock att man lever upp till vissa Grundkriterier. Cirka ett 1000-tal arbetsgivare lever upp till dessa, vilka sedan granskas av Karriärföretagens expertpanel bestående av specialister inom HR, Webb, Karriärrådgivning, Social Media & Marknadsföring. Expertpanelen betygsätter:

  • Organisationens karriärsidor, information, kvalité och dynamik
  • Närvaro och Kvalité på Social & Digital Media
  • Aktiviteter gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
  • Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar
Share