Anders Persson utses till ny VD för ALTEN Sverige

Anders Persson ny VD ALTEN Sverige
2019/10/02

Anders Persson utses till ny VD för ALTEN Sverige och tar samtidigt även över som VD för ALTEN Danmark. Anders kommer närmast från tjänsten som Divisionschef på ALTEN Sverige. Anders påbörjar sitt uppdrag den 1 oktober och efterträder Martin Segerström som tar rollen som Development Director Northern inom ALTEN Group. 

Anders Persson började som teknikkonsult i Sverige i slutet av 90-talet och arbetade sedan i 13 år för ALTENs dotterbolag XDIN i USA, varav 7 år som VD. För snart tre år sedan återvände han till Sverige och har sedan dess ansvarat för att utveckla bolaget över hela Sverige som Division Director för Regions. Under det senaste året har han även ansvarat för ALTEN Finland.

Hur känns det att få förtroendet att bli vald som ALTENs nya VD?

Det är fantastiskt att känna den backningen från företagets ledning. Jag har de senaste 10 åren arbetat i ledande befattningar inom ALTEN, men att nu få ta steget in i VD rollen i Sverige som ett av de största länderna inom ALTEN Group, är ett stort steg i min egen karriär. Samtidigt är jag väldigt ödmjuk inför uppgiften och jag kommer arbeta hårt för att fortsätta förtjäna förtroendet också från alla våra medarbetare och kunder.

Vad ser du att du kan tillföra med tanke på dina tidigare erfarenheter inom konsultbranschen?

Eftersom jag själv arbetade som konsult i 10 år och sedan arbetat mig genom alla chefsnivåer i bolaget, tror jag att jag tar med mig en ödmjukhet och förståelse för de olika utmaningarna vi alla står inför i våra olika roller. Vi ingår ofta partnerskap med större internationella kunder, men minst lika ofta med mindre vana konsultköpare. Varje situation är unik och det måste vi som leverantör alltid ha i åtanke. Det jag lärt mig genom åren är att lyhördhet, respekt och ärlighet är det som alltid vinner i längden. Jag har upplevt både med- och motgång i business och olika konjunkturcykler. Med de erfarenheterna kan jag ta med ett lugn och ett långsiktigt tänk in i olika situationer.

Hur ser du på ALTEN och framtiden?

Framtiden är ljus! Även om vi nu ser en viss avmattning i marknaden är förutsättningarna fortfarande väldigt goda för oss! Den globala teknikutvecklingen som sker nu är fortsatt exponentiell. Pågående digitalisering och krav på hållbara lösningar för framtiden, för att nämna ett par, kommer för en lång tid framöver skapa enormt mycket intressanta projektmöjligheter. Detta tillsammans med vår internationella anknytning och starka ingenjörs- och teknikkultur gör att vi oavbrutet kan erbjuda många spännande karriärvägar! Vi är idag också en riktig internationell koncern. Vår storlek och diversifiering kommer sätta stora krav på ständig utveckling av våra interna funktioner och globala samarbeten. Oavsett vilken roll du har i bolaget, finns möjligheterna där för dig! Jag har satsat på ALTEN nu i 20 år. Jag satsar lätt många år till!

Läs mer i pressmeddelande!

Share