Ny grafisk identitet för Ingenjörer utan gränser – ALTEN stöttar i processen

2019/05/28

Ingenjörer utan gränser satsar på att stärka identiteten genom en uppdaterad grafisk profil. ALTEN står bakom framtagandet av den nya identiteten som successivt börjar att implementeras den 29 maj 2019.

Målsättningen med satsningen har varit att stärka identiteten och därmed symboliken med organisationens värderingar. Med färg och form ska den nya grafiska identiteten stärka kopplingen till hållbarhet och ingenjörsskap. I det koncept som ALTEN tagit fram ingår en ny logotyp, typografi och grafiska guidelines.

– Behovet av en ny grafisk identitet kom inifrån organisationen av medlemmarna som ansåg att vår nuvarande identitet var något svårarbetad, inte minst i internationella sammanhang. Vi är mycket nöjda över att ha samarbetat med ALTEN som genom hela processen bidragit med sin kompetens och sett till att vi arbetat mot våra mål, säger Caroline Bastholm, Generalsekreterare Ingenjörer utan gränser.

– Det är oroligt hedrande att få äran att vara med och stärka den grafiska identiteten åt en av våra viktigaste ingenjörsorganisationer. För oss är det en självklarhet att stötta Ingenjörers utan gränsers arbete och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete framöver, säger VD Martin Segerström på ALTEN Sverige AB.

 

Ladda ned pressmeddelande här 

Share