plm

PLM

Dagens produktutveckling liknar en världskarta där olika öar av information ständigt måste knytas samman. Helst när som helst och var som helst under dygnets 24 timmar. Med hjälp av PLM skapas ett informationsflöde som ger företag kontroll över hela sin produkts livscykel. Därigenom kan exempelvis risken för kostsamma misstag minimeras.

Inom tjänsteområdet Product Lifecycle Management (PLM) hjälper vi till att effektivisera ditt företags produktutveckling. Detta gör vi genom att utveckla och anpassa CAD-och PLM-system som optimerar era informationsflöden och processer.

Duktiga pedagoger

Att utveckla och anpassa CAD-och PLM-lösningar är för oss mycket mer än att bara förse ditt företag med en programvara. Det är människorna som arbetar med systemen som sätter igång PLM som arbetssätt och därför är det viktigt att de får rätt stöd och utbildning för att komma igång. Våra konsulter förstår produktutveckling och är duktiga pedagoger; en oumbärlig kompetens när nya metoder ska implementeras. Vi kan därmed arbeta integrerat med utbildning vid sidan av mjukvaruutveckling, implementering och konfigurering.

Anpassad metodutveckling och support

När människor väl vet hur systemen fungerar är det viktigt att dra upp riktlinjer för hur de ska användas. Genom metodutveckling ifrågasätter vi hur väl människor, processer och system arbetar i harmoni och hur ditt företag tänkt fortsätta att utvecklas. Vi strömlinjeformar arbetssätt för att höja verkningsgraden, integrerar verksamhetens övriga verktyg och processer samt arbetar fram nya tekniker. Vi bedriver även underhåll och support i olika former och omfattning, både på plats hos dig som kund eller på distans.

Helt oberoende

Något som gör oss unika är att vi till skillnad från våra konkurrenter inte säljer några system. Detta gör oss helt oberoende av vilken systemlösning eller mjukvaruleverantör du som kund väljer.


KompetensområdenMetodutveckling, Utbildning, Support, Processutveckling, Implementation, Anpassning, Programmering, Uppgradering, Integration, Projektledning, Business Analyst, CAD, PDM, PLM, Catia V5/V6, Enovia, Creo, PDMLink, NX, Teamcenter.


YrkesområdenDatavetare, produktutvecklare, pedagoger, ingenjörer, projektledare.


Antal konsulter60 i Sverige, 300 internationellt.


BranscherFordon, Verkstad, Försvar, Medicinteknik, Offshore, Marin, Energy, Retail samt övrig industri.


KunderAB Volvo, Scania, Atlas Copco, TetraPak, GE Healthcare, SAAB Group, Getrag, Vattenfall, NEVS, Ericsson, Volvo Cars, ABB, Westinghouse.