design_visualisering

Design och Visualisering

Design och visualisering spelar en avgörande roll för att stärka ett företags varumärke och konkurrenskraft. Med hjälp av illustrativt och pedagogiskt marknadsmaterial ökar förståelsen och träffytan för den produkt eller tjänst som ska säljas. Allt fler företag väljer därför att även pre-visualisera sina produkter eller tjänster så att de kan kommuniceras under hela utvecklingscykeln.

Inom tjänsteområdet Design och Visualisering arbetar vi på Alten med kundanpassade lösningar genom hela produktutvecklingsprocessen. Idag hjälper vi flera av Sveriges ledande företag med brukarstudier och konceptutveckling, tekniska illustrationer, 3D-visualisering, animationer, Augmented Reality och realtidsapplikationer där produkter kan avbildas ända upp till fotorealistisk nivå.

Det handlar om att visualisera, antingen tekniskt eller populärvetenskapligt och att göra komplicerade flöden lättförståeliga.

Hjälp redan på idéstadiet

Vi samverkar ofta med våra övriga tjänsteområden för att ta oss an helhetsprojekt; från marknadsundersökning och brukarstudier vidare genom en iterativ designprocess över till konstruktion och förpackning av en färdig produkt. Tack vare våra kompetenser inom design och visualisering kan vi komma in redan på idéstadiet i din produktutveckling, och därefter hjälpa dig hela vägen fram till lansering.

Med kundens behov i fokus

Vare sig det handlar om en intresseväckande visualisering eller att ta fram en ny tjänst eller produkt måste kundens krav och önskemål alltid stå i centrum. Detta är något vi på Alten fokuserar på genom hela produktutvecklingsprocessen. Därigenom kan vi kombinera funktionalitet och användarvänlighet med en användarupplevelse utöver det vanliga.

Egen visualiseringsavdelning

Till skillnad från de flesta andra it- och produktutvecklingsföretag erbjuder vi våra visualiseringstjänster inhouse. Något som gör det möjligt för oss att låta detta arbete fortgå parallellt med våra andra produktutvecklingsavdelningars, med följden att du sparar både tid och pengar.


KompetensområdenAllt från Konceptutveckling, Fordonsdesign, Produktdesign och Colour & Trim Design över till CGI, 3D-modellering, Animation, Augmented Reality, Realtidsapplikationer, Teknikinformation, Copywriting samt Fotografi och Grafisk Design.


BranscherAutomotive, Industry, Energy och Arkitektur.


KunderAtlas Copco, Volvo Cars, Volvo Trucks, SCA, Husqvarna, Ericsson, Metso Power, Ererson, ESAB, NEVS, Göteborg Stad.


Antal konsulterCirka 20 illustratörer, 3D-animatörer, motion graphics artists, grafiska formgivare, industridesigners, fotografer samt skribenter och projektledare.

Kontakta oss

Olof Stenlund

Experienced Business Manager

+46 31 762 23 06

Manualer för Husqvarna Construction

Arkitekturvisualisering

Apputveckling för Carl Larsson-gården

Film till Smart Grid Gotland

Marknadsmaterial för VCE