carl1600x610-192937-1141x416

Apputveckling för Carl Larsson-gårdenDesign och Visualisering - System- och Applikationsutveckling - Carl Larsson-gården

Carl Larsson-gården ville ha en mobilapp med syfte att berätta om konstnärsparet Carl & Karin Larsson, vara en guide för besökare på gården, samt attrahera användare att sprida information och kuriosa om Carl Larsson-gården via sociala medier.

UTFÖRANDE

Genom att sätta samman ett korsfunktionellt team med it-utvecklare, designers och 3d artister kunde Alten ta hand om hela processen från idé till färdig applikation. Ett Agilt arbetssätt med täta iterationer och ett nära samarbete med beställaren, gjorde projektet tidseffektivt och var en viktig orsak till innovativa och lyckade lösningar.

cl2

RESULTAT

Carl & Karin är en tekniskt avancerad mobilapp för iOS och Android där man har gömt tekniken och låter konsten, formen och grafiken få fullt utrymme. Appen presenterar konstnärsparet på ett sätt som tilltalar en målgrupp från en 10-åring med lek och spelbehov till den äldre kulturkonnässören som söker detaljkunskap och intressant kuriosa.

Med hjälp av augmented reality (förstärkt verklighet) kan användaren även uppleva Carl Larsson-gården i 3D.

cl3

Design och Visualisering

Design och visualisering spelar en avgörande roll för att stärka ett företags varumärke och konkurrenskraft. Med hjälp av illustrativt och pedagogiskt marknadsmaterial ökar förståelsen och träffytan för den produkt eller tjänst som ska säljas. Allt fler företag väljer därför att även pre-visualisera sina produkter eller tjänster så att de kan kommuniceras under hela utvecklingscykeln.

System- och Applikationsutveckling

Vi blir mer och mer uppkopplade. För våra kunder innebär det nya möjligheter med mobila lösningar och olika webb-baserade system som effektiviserar deras verksamhet och affärer. Dessa nya lösningar behöver ofta byggas mot och integreras med befintliga system för att ta tillvara och uppfylla verksamhetens behov.