Historik

Alten grundades 1988 i Paris av tre ingenjörer. Redan från starten var målsättningen att kunna erbjuda de allra bästa ingenjörerna på marknaden, och bolaget fick snabbt stora uppdrag inom flyg- och försvarsindustrin.

Under de första åren rekryterades främst personer med kompetens inom elektronik-och mjukvaruutveckling. Bara första året rekryterades 170 personer som omgående fick uppdrag. 1995 breddades verksamheten till dagens tjänsteutbud. Samma år startade man även upp verksamheter i Toulouse, Reims, Lille och Strasbourg som första orter utanför Paris. Redan 1997, bara nio år efter starten hade Alten drygt 1000 anställda med kontor på sju orter runtom i Frankrike.

Börsintroducerades 1999

Den snabba expansionen ledde till att Alten börsintroduceras 1999. I samband med börsintroduktionen valde två av grundarna att lämna bolaget, och Alten kom att ledas vidare av den kvarvarande grundaren och Alten Groups nuvarande VD och styrelseordförande; Simon Azoulay.

Snabb expansion

Under åren som följde satsade Simon Azoulay på att vidareutveckla bolaget genom att öppna nya kontor, förvärva liknande konsultbolag samt växa organiskt i flera europeiska länder. Spanien blev det första landet där Alten öppnade kontor utanför Frankrike, följt av Tyskland och Italien. Den lyckade expansionen ledde till att Alten så småningom blev Alten Group och ett av Europas största teknik och it-konsultbolag.

Sitt största förvärv gjorde Alten Group 2008 med Alten Sverige, tidigare svenska Xdin, som sedan dess ansvarar för att utveckla affären i Norden och på östkusten i USA. Under 2011 förvärvades Calsoft Lab med verksamhet i Indien och USA och under 2012 förvärvades Sesame i Kina.

Den lyckade expansionen har lett till att Alten Group idag är ett av Europas största teknik och IT-konsultbolag med över 16000 anställda i 16 länder.

Milstolpar

1988 Alten grundas i Paris den 23 november

1991 Svenska verksamheten startar i Göteborg

1997 Svenska bolaget etablerar USA-kontor

1999 Alten börsnotering

2002 Startar upp Child Watabaran Center Nepal

2003 Etablering av kontor i Stockholm

2008 Alten Group förvärvar den svenska verksamheten

2012 Genom förvärv i Sverige breddas verksamheten mot embedded systems och IT.