Alten_medtech

ALTEN SVERIGE AB ÄR MED OCH UTVECKLAR FRAMTIDENS MEDICINTEKNIK FÖR SMÄRTLINDRING OCH ADHD BEHANDLING

ALTEN Sveriges satsning inom Life Science har gett goda resultat. Som nära samarbetspartner och helhetsleverantör åt Life Science företaget OnDosis, förväntar ALTEN Sverige nu kunna nyrekrytera och växa ytterligare till följd av OnDosis nya samarbeten med två stora läkemedelsföretag.

ALTEN Sverige har sedan 2017 i nära samarbete med OnDosis utvecklat en teknologi som spås att bli en game changer för hela läkemedelsbranschen. Själva teknologin integrerar orala läkemedel i form av mikroenheter och individanpassad dosering i en uppkopplingsbar handhållen apparat. Fördelarna blir förenklad titrering, mer kontrollerad användning, bättre följsamhet och bättre möjlighet att följa och utvärdera behandlingsresultat.

OnDosis gick nyligen ut i pressmeddelanden att de ingår samarbete med två stora läkemedelstillverkare. Som nära samarbetspartner och helhetsleverantör till OnDosis kommer ALTEN Sverige nu att fortsätta och utöka utvecklingen av teknologin genom att bidra med kompetens genom hela produktutvecklingskedjan. Utvecklingen av teknologin kommer att anpassas för att bidra till att förbättra vid smärtlindring och vid ADHD-behandling för både patienter och vårdgivare.

– Att ALTEN är helhetsleverantör åt OnDosis och idag bidrar med kompetens genom hela produktutvecklingskedjan gör oss unika och bevisar att vi besitter en otrolig bredd av kompetens. Vi ser fram emot att tillsammans med OnDosis fortsätta att utveckla framtidens medicinteknik och därmed underlätta för patienter och vårdpersonal vid smärtlindring och behandling av ADHD, säger VD Martin Segerström på ALTEN Sverige AB.

– Vi är mycket glada över att få arbeta tillsammans med ALTEN för utvecklingen av vår banbrytande teknologi. Det engagerade teamet på ALTEN har visat på en enorm kreativitet och problemlösningsförmåga och har haft en avgörande roll i att vår produktutveckling gått från ide, till koncept och till prototyp inom loppet av ett drygt år”, säger Martin Olovsson, CEO på OnDosis

ALTEN räknas idag som ett av Europas största teknik- och IT-konsultbolag. Företaget finns i över 20 länder, har huvudkontor i Paris och har fler än 28 000 anställda varav 88 procent är ingenjörer. I Sverige har ALTEN varit verksamma sedan november 2008, har idag över 1 700 anställda och kontor på tolv orter. Kunderna återfinns främst inom branscher såsom fordon, telekom, försvar, energi, verkstadsindustri, läkemedel och medicinteknik, där ALTEN är verksamma genom hela produktutvecklingskedjan.

Ladda ner pressmeddelande

Länkar till pressreleaser omnämnda i texten:

OnDosis and Recipharm partner to advance a novel treatment regimen for ADHD

Grünenthal and OnDosis team up for individualised dosing of oral drugs in pain management to increase patient safety

Kontakt

Martin Segerström, VD ALTEN Sverige AB
E-post: Martin.Segerstrom@alten.se

Madeleine Gössner, Marketing Manager ALTEN Sverige AB
Mobiltelefon: +4672-97 80 3334
E-post: Madeleine.Gossner@alten.se